fiver question interview
fiver question interview

Question 1: Which of the following claims about the images on a page is correct?

A.The search engines are unable to crawl images.
B.Important image-related keywords should be included in the ALT text.
C.Images should always be near the top of a webpage.
D.While including the photographs, image maps should be used.

Answer: B

Question 2: For commercial businesses, Google My Business is a free service?

A.TRUE
B.FALSE

Answer: A

Question 3: Which of the following is a crucial part of technical SEO?

A.Usability
B.CPC
C.CRM
D.User Testing

Answer: A

Question 4: What role do sitemaps play in the process of search engine optimization?

A.Sitemaps assist the editorial team of search engines in manually reviewing a website.
B.The Googlebot looks for the keyword or title “Site Map” on a website’s homepage and rewards sites that have sitemaps.
C.Sitemaps allow the Googlebot to see the whole scope of a website’s pages.
D.None of the above

Answer: C

Question 5: What happens during the indexing process at Google?

A.Google saves webpage data in its database for easy retrieval and ranking.
B.Other search engines are used to acquire information.
C.Google has sorted the documents it has received.
D.Based on the user’s search query, meaningful results are provided.

Answer: A

Question 6: From an SEO standpoint, using a 301 redirect on an old website to redirect to a new page is an excellent technique?

A.TRUE
B.FALSE

Answer: A

Question 7: Which of the following statements about the Google Sitemap is true?

A.It’s an XML format.
B.Really Simple Syndication is the abbreviation for Really Simple Syndication.
C.Its main use is to display static data.
D.All of the above.

Answer: A

Question 8: What do you mean by Keyword Density?

A.The number of times a term appears on a web page is a proportion of the total number of words on the page.
B.The number of times the keyword is used / (DIVIDED BY) the total word count on page
C.The total amount of keywords that exist in the title of the webpage content
D.None of the above

Answer: B

Question 9: The practice of obtaining links from other websites to your own is referred to as link building?

A.Link Sharing
B.Link Building
C.Content Marketing
D.Hyperlinks

Answer: B

Question 10: Which of these are examples of auditing tools?

A.Google Search Console
B.Moz
C.Screaming Frog
D.All of the Above

Answer : D

Question 11 : The robots.txt meta tag meta name=”robots” content=”noindex” /> guides the search engine bots?

A.The homepage should not be indexed, and the links on the page should not be followed.
B.Not to index the page and not to click on any of the links.
C.To index the page rather than follow the links on it
D.Instead of indexing the page, follow the connections inside it.

Answer: B

Question 12: Which of the following option is/are correct about RSS?

A.It’s an XML format.
B.Really Simple Syndication is the abbreviation for Really Simple Syndication.
C.Its main use is to display static data.
D.All of the above

Answer: A

You May Also Like

Learn How to improve On-Page SEO?

What is On-Page SEO? Before discussion of “How to improve On-Page SEO?”,…

5 SIMPLE & FREE SEO TOOLS YOU MUST KNOW ABOUT

Through this post , we are going to discuss 5 tools that…

Master The Skills Of Google Search Console, And Be Successful.

After setting up your google search console account. The next question that…

Difference Between Crawling & Indexing

In this article, the major Difference Between Crawling & Indexing will be…